flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юного буковинця-крадія покарано умовно

17 грудня 2015, 11:50

 Днями на лаві підсудних  Садгірського районного суду м. Чернівці про свою пристрасть до чужого довелось «звітувати» 18-річному мешканцю обласного центру, студенту-третьокурснику одного із місцевих коледжів. 

         За матеріалами кримінального провадження було встановлено,  що ще неповнолітнім  у  листопаді 2014-го, а згодом у лютому 2015 років він скоїв дві крадіжки чужого майна із приватних особняків буковинців.

Зокрема, проник до новобудови у с. Михальча Сторожинецького району і викрав  холодильник «Вірпул», пральну машину «Самсунг», газову плиту «Вірпул», електропіч «Вірпул», пилосос «Самсунг» та люстру з кришталевими камінцями  - всього на 16  тис. 850 гривень.

Згодом серед ночі наніс візит «ввічливості» до приватної оселі чернівчанина із вул. Ткачука і залишив господарів без електрокотла «Protherm 14К», генератора «Аллігатор», а також будівельного інструментарію – шуруповерта, перфоратора, шліфувальної машини, кущоріза та болгарки  - всього на 36 тис. 174 гривні.

У судовому засіданні юнак був визнаний винним у даних посяганнях і за проголошеним вердиктом за скоєне мав на три роки відбути у місця, що так віддалені від маминих делікатесів. У той же час служителі Феміди, у комплексі врахувавши всі позитивні та негативні нюанси даних ситуацій, від відбування цього покарання фігуранта звільнили, натомість встановивши йому однорічний іспитовий термін та певні обмеження у поведінці.

Таким чином, молодій людині надана можливість завершити навчання, опанувати досить престижною спеціальністю, стати виробничником і своєю наполегливою діяльністю та законопослушністю довести, що дані злочини були лише прикрими помилками його молодості.

               Володимир Драюк