flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сів нетверезим за кермо – очікуй біди

21 грудня 2015, 13:31

 Ця прописна істина ще раз цими днями засвідчена у залі засідання Садгірського районного суду м. Чернівці при  розгляді матеріалів кримінального провадження щодо 33-річного мешканця обласного центру.

Встановлено, що близько півночі 18 липня  2015 року наш земляк дозволив собі сісти за кермо автомобіля марки «Subaru Impreza STI»  у стані алкогольного сп'яніння. І на перехресті вулиць В.Александрі та Хотинської обласного центру, рухаючись із перевищенням швидкості понад 60.0 км./год., не впорався із керуванням, допустив виїзд легковика за межі проїзної частини дороги та зіткнувся із електроопорою. При цьому неповнолітній дівчині-пасажиру було спричинено тілесні ушкодження, що призвели до тривалого розладу здоров'я.

Суд визнав горе-водія винним у даному кримінальному правопорушенні і за скоєне порушення правил безпеки руху призначив йому покарання у вигляді двох років обмеження волі із позбавленням права керування транспортними засобами строком на три  роки.

Правда, на підставі ст.ст. 75, 76 КК України від відбування призначеного основного покарання фігуранта звільнено. Натомість йому встановлено двохрічний випробувальний термін та певні обмеження у поведінці.

             Володимир Драюк