flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із «лівою» тютюновою продукцією довелося розпрощатись

28 грудня 2015, 10:29

 Нещодавно на лаві підсудних  Садгірського районного суду м. Чернівців 36-річний мешканець обласного центру «звітував» про свою безпосередню причетність до незаконного зберігання та збуту підакцизних товарів. 

Було достовірно встановлено, що у жовтні 2015 р. наш земляк у невстановленої особи  (за його показами – у громадянина Республіки Молдова) придбав незаконно виготовлені тютюнові вироби – 5 тис. пачок цигарок марки «FENCY Slims» без марок акцизного збору.

Зорганізувавши в автогаражі своєї знайомої – жительки с. Годилів Сторожинецького району - своєрідний склад цієї продукції, фігурант впродовж жовтня – листопада 2015-го систематично відвідував територію  МТК «Калинівський ринок» і дозовано збував там тютюновий «товар». Та «успішній» протиправній діяльності липового підприємця завадили працівники правоохоронних органів, які не лише затримали його на «гарячому», але й у ході санкціонованого обшуку в імпровізованому складському приміщенні додатково виявили та вилучили ще 1 тис. 500 пачок цигарок, що були, звичайно ж, приготовлені для майбутньої реалізації.

Підсудний у повному обсязі був визнаний винним в інкримінованому йому злочині й тепер за скоєне за проголошеним судовим вердиктом зобов’язаний сплатити штраф у розмірі ста  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 1 тис. 700 гривень. У нього буде також конфісковано незаконно виготовлену тютюнову продукцію.

Набагато суворіше покарання за аналогічні кримінальні правопорушення у цьому ж суді нещодавно понесла й 35-річна чернівчанка, яка теж на території «Калинки» одразу із двох торгових контейнерів реалізовувала незаконно виготовлені тютюнові вироби, і в якої співробітники міліції при обшуку виявили 1 тис. 039 пачок цигарок марки «Прилуки особливі», 549 пачок цигарок «Прима срібна» та 1 тис. 500 тютюнових виробів марки «BOND». За ухваленим судом вердиктом жінка за скоєне вже сплатила штраф у розмірі 6 тисяч гривень, у неї також було конфісковано «ліву» тютюнову продукцію.

                                   Володимир Драюк