flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чернівчанин «спалився» на цигарках

11 січня 2016, 16:30

 Чернівчанин «спалився» на цигарках

         Нещодавно у Садгірському районному суді м. Чернівці розглянуто матеріали кримінального провадження щодо 26-річного місцевого мешканця, який планував «піднятись» на тютюновій продукції…

Встановлено, що молодий чоловік на території Сумської області  у невстановлених слідством осіб (за його показами на лаві підсудних) незаконно придбав 515 тис. 500 пачок цигарок марок «Вічерой» та «Монте Карло» з підробленими марками акцизного податку України і 2 лютого 2015 року мікроавтобусом «Мерседес Бенц» доставив їх для подальшої реалізації у Чернівці. Та  тільки транспортний засіб припаркувався на вул. Проектній обласного центру, як практично одразу ж потрапив у поле зору правоохоронців.

У ході ретельних лабораторних досліджень фахівці-експерти з’ясували, що вилучена у зловмисника тютюнова продукція «Monte carlo» та «Viceroy» їх виробничим сертифікаціям не відповідає,  на ПАТ «Джей Ті інтернешнл Україна» та ПрАТ «А/Т Тютюнова компанія «В.А.Т. - Прилуки» не виготовлялись та відносяться лише до контрафактної продукції.

У ході судового засідання провина фігуранта у незаконному придбанні, зберіганні та транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів встановлена у повному обсязі і за скоєне йому призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 2 тис. неоподаткованих мінімумів громадян34 тис. 000 гривень. За цим же вердиктом вилучену у підсудного тютюнові вироби марки «Вічерой» та «Монте Карло» буде конфісковано.

                                 Володимир Драюк