flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Охороняючи стратегічний об’єкт від непрошених «гостей», буковинець сам обкрадав місцеві заклади торгівлі

13 січня 2016, 12:47

 Охороняючи стратегічний об’єкт від непрошених «гостей»,

                                                                               буковинець сам обкрадав місцеві заклади торгівлі

Вирок, що нещодавно був проголошений у Садгірському районному суді  м. Чернівці, офіційно завершив черговий етап злодіювання 26-річного жителя  с. Зелений Гай Новоселицького району.

      Матеріали кримінального провадження документально засвідчують, що наш земляк, «стартувавши» на кримінальному небосхилі в юних шістнадцять літ, за три «посадки» уже провів на «зоні» шість літ і зим. Однак і після «відкидки» до чесного, як кажуть, берега не прибився і впродовж жовтня 2014 – червня 2015 років скоїв тринадцять (!) посягань на чуже майно  із магазинів та маркетингів, барів та кафе сіл Строїнці, Динівці, Магала, Слобода, Зелений Гай та Маршинці Новоселицького, а також селищ Лужани та Мамаївці Кіцманського районів.

         У залі суду було встановлено, що фігурант, полишаючи робоче місце  (працював охоронцем «рідної» сільської ради), моторолером серед ночі добирався до обраного об’єкта,  потрапляв, попередньо пошкодивши систему сигналізації, до помешкань шляхом пошкодження вікон чи дверей рам, і викрадав наявні у касі грошові суми, продукти харчування та спиртне, косметичні та миючі засоби, делікатеси та тютюнові вироби. Уже після затримання (на місцях злочинів експертам все ж вдалося виявити, а згодом  ідентифікувати характерні адресні «візітівки») було підраховано, що загальний збиток, нанесений зловмисникам приватним підприємцям, склав 193 тис. 040 гривень.

         У залах засідання спершу Новоселицького, а тепер і Садгірського районних судів провина крадія у даних крадіжках була встановлена у повному обсязі і за скоєне, а також із врахуванням його попередніх «заслуг» перед законом, відряджено за колючий дріт на п’ять років та три місяці.  За цим же вердиктом чоловіка зобов’язано відшкодувати заподіяні збитки потерпілим.  

                                    Володимир Драюк