flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На лаву підсудних – за ДТП

25 січня 2016, 10:01

           Днями у Садгірському районному суді м. Чернівці розглянуто матеріали кримінального провадження щодо 40-річного жителя райцентру Сторожинець.

У судовому засіданні було встановлено, що серед білого дня 6 жовтня 2015 року фігурант, перебуваючи за кермом вантажного сідлового тягача марки «МАЗ», на вулиці Артема обласного центру допустив серйозне порушення правил дорожнього руху і вчинив  наїзд на велосипедиста, який за висновком судових медиків на місці трагедії від травматичного шоку, політравми та чисельних зламів кісток скелету з ушкодженнями внутрішніх органів помер.

Служителі Феміди визнали водія винним у вчиненні даного кримінального правопорушення і за скоєне призначили йому покарання у вигляді чотирьох років колонійського життя, а також позбавлення права керувати транспортними засобами впродовж трьох найближчих літ. У той же час на підставі ст.ст. 75 та 76 КК України від відбування основного покарання нашого земляка суд звільнив, натомість на три роки встановив йому  випробувальний термін.

За цим же вердиктом зловмисника зобов’язано сплатити на користь держави 1 тис. 657 гривень за залучення до розслідування експертів.

Володимир Драюк