flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На «зону» відбуває чернівчанин-братовбивця

16 травня 2016, 10:21

 Днями у Садгірському районному суді м. Чернівці завершено розгляд матеріалів кримінального провадження щодо 32-річного чернівчанина, який небезпідставно обвинувачувався у причетності до тяжкого злочину, скоєного у перші години поточного року…

За матеріалами кримінального провадження стало достовірно відомо, що у проміжок  3.00 - 4.00 години 1 січня 2016 року за місцем проживання (вул. Хотинська обласного центру) у ході спільного застілля, надмірної кількості спожитої алкогольної продукції та подальшої суперечки фігурант вирішив провчити свого старшого 36-річного брата, який, на його думку, потерпав від алкогольної залежності. І для переконаності  наніс йому серію ударів у життєво-важливі органи. Коли ж помітив, що «супротивник» звалився, мов підкошений, на долівку і не подає ознак життя, взявся надавати першу долікарську допомогу та викликав «швидку». Правда, медики, які терміново прибули на виклик, лише констатували летальні наслідки цієї кривавої розбірки.

Уже згодом судові експерти засвідчать, що причиною смерті жертви стала «закрита внутрішньочерепна травма  із забоєм речовини головного мозку…»

Суд, ретельно проаналізувавши наявну доказову базу та заслухавши учасників засідання, визнав молодого чоловіка винним у спричинені потерпілому умисних смертельних тілесних ушкоджень і, зваживши всі «за» та «проти», врахувавши обставини, що обтяжують та пом’якшують покарання, позбавив його волі на три роки та три зими. Тож засуджений цими днями відбуває у колонію відмолювати цей тяжкий кримінальний «гріх».     

                                                                   Володимир Драюк