flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги користувачів судових послуг!

08 жовтня 2021, 14:14

   Звертаємо Вашу увагу, що з 05 жовтня 2021 року офіційно функціонує підсистема «Електронний суд». Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року № 30 із змінами і доповненнями (далі - Положення), з початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до вимог процесуального законодавства (пункту 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, пункту 6 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, пункту 6 статті 14 Цивільного процесуального кодексу України) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в добровільному порядку. Разом з тим, зважаючи на вимоги розділу XI Положення «Підсистема електронного суду» щодо подачі документів учасниками судового процесу за допомогою електронного кабінету, приймання та реєстрація документів, надісланих до суду не з офіційних електронних адрес (електронних кабінетів) створених в ЄСІТС, судом здійснюватися не буде. Тому, з урахуванням викладеного, рекомендуємо всім користувачам судових послуг, у тому числі й тим, яких законом не зобов’язано реєструватися в підсистемі «Електронний суд», з метою подальшого ефективного використання її можливостей, завчасно зареєструватись в підсистемі «Електронний суд» та направляти процесуальні документи в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний суд», розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua.
   Одночасно звертаємо Вашу увагу на необхідність отримання власного електронного цифрового підпису, оскільки відповідно до абзацу 2 частини 8 статі 14 ЦПК України подання процесуальних та інших документів, вчинення інших процесуальних дій в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС, можливо лише з використанням власного електронного цифрового підпису.
   Для отримання більш детальної інформації, що стосується функціонування підсистеми «Електронний суд», Ви можете перейти за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=8px1ACYCi9Y

До відома: з інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням – https://wiki.court.gov.ua.


Канцелярія суду (0372)54-99-40

З повагою,

Керівництво суду