flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надсилання кореспонденції в електронній формі

07 лютого 2023, 12:24

Надсилання кореспонденції в електронній формі.

З метою запобігання зайвих витрат на оплату поштових послуг та забезпечення економії бюджетних коштів Державна судова адміністрація України повідомляє.

         У черговий раз звертаємо увагу на необхідність здійснення обміну службовою кореспонденцією в межах судової системи виключно в електронній формі на офіційні адреси електронної пошти судів, інших органів та установ системи правосуддя, а також підприємств, що входять до сфери їх управління (якщо інший порядок надсилання документів не встановлено законодавством).

         Відправку службової кореспонденції іншим органам влади, підприємствам, установам та організаціям також у разі можливості доцільно здійснювати виключно в електронній формі на адреси електронної пошти, або з використанням інших доступних офіційних засобів електронної комунікації. Аналогічного порядку потрібно дотримуватись і у випадку розгляду звернень та запитів громадян, відповіді на які необхідно надсилати в електронній формі на вказані громадянами адреси електронної пошти.

         Під час надсилання процесуальних документів учасникам судового процесу потрібно максимально використовувати доступні на сьогодні офіційні (передбачені процесуальним законодавством) засоби електронної комунікації, зокрема, Електронний суд, сервіс SMS-повідомлень та в передбачених законодавством випадках на адресу електронної пошти.

         Разом з тим звертаємо увагу на відсутність потреби у додатковому надсиланні кореспонденції засобами поштового зв’язку в паперовій формі, якщо така кореспонденція вже була належним чином надіслана в електронній формі із застосуванням кваліфікаційного електронного підпису уповноваженої особи (кваліфікованої електронної печатки установи).