flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проголошено вирок військовослужбовцю, який умисно не з’явився до військової частини де проходив службу

10 липня 2020, 09:30

     Громадянин України будучи військовослужбовцем, який проходив військову службу за контрактом в одній з  військових частин, яка знаходиться в м. Чернівці на посаді стрільця-помічника гранатометника, у порушення вимог ст.ст. 17, 65 Конституції України, ст. 1 Закону України «Про оборону України», ст.ст. 1, 2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», ст.ст. 1, 4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України та ст.ст. 11, 16, 129-130, 199, 216 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України,. маючи на меті ухилитися від проходження військової служби, умисно, самовільно, без поважних причин, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, самовільно залишив розташування військової частини та вибув до місця свого постійного проживання, , де проводив час на власний розсуд.

     Таким чином, своїми діями, вказаний громадянин вчинив дезертирство, тобто не з’явлення до військової частини з метою ухилитися від військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, тобто злочин, передбачений ч. 3 ст. 408 КК України.

     В судовому засіданні засуджений свою вину визнав повністю, та просив суд суворо не карати.

     Вироком Садгірського районного суду м. Чернівці вказану особу визнано винною у вчиненні злочину  передбаченого ч. 3 ст. 408  КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

     На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки.

     Вирок не вступив в законну силу.